BitMark

Huidige Rol

In de huidige rol ben ik onderdeel van twee teams . Ten eerste ben ik 50 % deel van het beheerteam waarin ik verantwoordelijk ben voor de performance en stabiliteitsverbeteringen op het Oracle platform. Ik heb geadviseerd om Basic Compression te gebruiken op Oracle in plaats van het gebruik van Oracle Advanced Compression. Verder heb ik een voorstel gedaan om Oracle Partitioning te gebruiken om een hogere performance te krijgen, evenals het snel en veilig opruimen van oude gegevens. Hierna is mijn doel om een advies over het gebruik van Oracle parallellisatie te geven. De overige 50 % ben ik onderdeel van het vernieuwing team. Dit team is verantwoordelijk voor het oplossen van reguliere incidenten en wijzigingen. Mijn focus ligt op het domein "Klant & Markt". Voor dit domein levert de BI-omgeving de informatie aan het klantportaal waarin de klant kan zijn eigen informatie kan inzien en zijn eigen contactgegevens bijvoorbeeld kan wijzigen. Dit alles in voornamelijk opgelost in SAP BODS.

Voorgaande Rollen

Werkgever Rol Omschrijving
Dit is een samenvatting. De volledige lijst staat in mijn actuele CV. Deze is op te vragen door een bericht te sturen via de contact pagina.
Alliander Teamlid Business Intelligence & Analytics In deze functie was ik onderdeel van het BI & A - Data Integratie Team, als lid van de optimalisatie scrum. Binnen de afdeling Business Intelligence en Analytics is het team bezig met de uitvoer van projecten, incidenten en changes, verdeeld over meerdere scrum teams. De optimalisatie scrum heeft een stabieler en beter presterende BI-omgeving als hoofddoel. Als eigenaar van het ODS ben ik verantwoordelijk voor het verder verbeteren en ontwikkelen van de software (PL / SQL) en de interface (APEX). Door het verbeteren van de software en het maken van een slimmere planning (efficiënter gebruik maken van de hardware), heb ik een aantal belangrijke hardware investeringen voorkomen. Het is ook mijn verantwoordelijkheid om verbeteringen aan de EDW Fabriek (Data Vault + code generatie van PowerDesigner metadata model) te plannen, prioriteren en coördineren. De belangrijkste tools die ik gebruik zijn Oracle SQL Developer, Oracle Apex, Sybase PowerDesigner, SAP CPS en SAP HANA.
Alliander Teamlid Business Intelligence & Analytics Mijn rol hierin is (als eigenaar) het verder ontwikkelen en beheren van het ODS (PL/SQL + Apex), het modelleren van databronnen (DataVault) en het modelleren en implementeren van business vragen (Stermodel o.b.v. DataVault beschikbaar maken voor SAP BO/BI). Door het verbeteren van de software en het maken van een slimmere planning (efficiënter gebruik maken van de hardware), heb ik een aantal belangrijke hardware investeringen voorkomen.
Alliander Teamlid BI Frontroom team Mijn rol is het stroomlijnen van het proces rondom incidenten en changes die raakvlak hebben met de BI omgevingen over de keten klant. Deze keten bestaat uit een business partner, BI-team, functioneel beheer, applicatie ontwikkeling & beheer. Het verdelen van werk, bijsturen op prioriteit en afstemming met alle partijen zijn hierin de hoofdzaken. Daarnaast verantwoordelijk voor datakwaliteit (juistheid, volledigheid en synchroniteit) op het sub domein Aansluiting.
Nuon BI Consultant bij het Business Intelligence Center Verantwoordelijk voor datakwaliteit (juistheid, volledigheid en synchroniteit) op het sub domein Aansluiting. In samenwerking met operationeel dataeigenaar heb ik verschillende dataschoningsacties en nieuwe kwaliteitsmetingen geïnitieerd en ontwikkeld.
Nuon Teamlid bij het team Allocatie Elektriciteit in de rol van project medewerker en technisch informateur van de stuurgroep Mijn rol was om het allocatieproces (binnen de kaders, gesteld in de elektriciteitswet) zo flexibel mogelijk op te zetten en vast te leggen (procesmodelleren). Deze requirements zijn samen met de technische ontwerper vastgelegd in een requirements document, technisch ontwerp en functioneel ontwerp welke door mij (als proceseigenaar) goedgekeurd zijn. Het opzetten van de testsituaties en –cases en het deels coördineren van de testen behoorde ook tot mijn taken. Daarnaast was het mijn rol om de stuurgroep en opdrachtgever (directie) te informeren op technisch vlak.